Selvom vi taler samme sprog verbalt

Arbejdsplads

Vi kender det alle sammen, der er bare nogle mennesker vi kommunikere nemmere og bedre med end andre. Nogle mennesker forstår man slet ikke, ikke fordi vi ikke taler samme sprog rent verbalt, men fordi vi har forskellige personprofiler.

 

Dermed sagt har alle mennesker forskellige præferencer og adfærd. Nogle mennesker forstår slet ikke hvorfor andre mennesker elsker at bruge deres firitd på, at drikke kaffe på caféer. Ligeledes er der nogle der ikke forstår hvorfor at andre elsker at bruge deres fritid på naturen og få lange ture, det er altså vores personprofil der agfør, hvad vi godt kan lide og hvad vi sætter pris på.

 

Det er selvfølgelig ikke kun i fritiden at disse personprofiler kommer til udtryk, det er i høj grad også i arbejdslivet. Mange mennesker er slet ikke klar over, at os mennesker kan være så forskellige at det kan skabe kommunikationsproblemer i en virksomhed.

 

JTI og MBTI

Når vi taler om personprofiler er det svært ikke at nævne JTI og MBTI. Disse metoder er baseret på C.G. Jungs teorier om forskellige personlighedstyper og bruges i stor grad til lederudvikling og teambuilding i virksomheder.

 

Metoderne kan give en leder eller andre medarbejdere en stor indsigt i forskellen på sig selv og deres kollegaer, hvilket giver en bred forståelse for, hvorfor nogle mennesker handler som de gør, hvor man måske selv ville have valgt anderledes.

JTI står for Jungiansk Type Indeks og MBTI står for Myers-Briggs Type Indicator og metoderne er utrolig lette at anvende.

 

Metoderne skal selvfølgelig ses i et større perspektiv, men hvis man har forståelse for andre menneskers adfærd og præferencer så kan man nemmere være en dygtig og forstående leder. I bund og grund handler det selvfølgelig langt hen af vejen at skabe forståelse for andre menneskers personlighed, men samtidig handler det også meget om, at man har tolerance og erkender forskelligheden.

 

Hvis du endnu tvivler på, at disse former for udvikling og teambuilding rent faktisk virker, så har virksomheder der udbyder denne form for metoder erfaring med, at det fremmer medarbejders præstationer på arbejdspladsen. Så snart at præstationerne internt i virksomheden bliver forbedret vil det give resultater på bundlinjen, fordi dine kunder kan mærke at i er en dynamisk virksomhed.

 

Siriuspartner A/S
Søndre Fasanvej 45
2000 Frederiksberg
70 88 14 75