Særligt aktive hunde eller hunde med højt stofskifte

Kæledyr

Hvis du har en jagthund som du bruger til jagt, eller til agility eller er det en redningshund, narkohund eller blot en hund, med ekstra højt stofskifte, så skal du selvfølgelig tilpasse hundefoderen til dette. En hund som er mere aktiv end gennemsnittet har behov, for mere næring, og det er derfor vigtigt, at kosten er på plads. Hvis du har en hund med et højt stofskifte og tænker at det er lidt mærkeligt, så kan du bare kigge på os mennesker, vi er også forskelligt sat sammen, nogle er tykke og andre er tynde, selvom de faktisk spiser det samme, dette skyldes stofskiftet, det samme sker hos hunde. Du kan tydeligt se hvis din hund har et forhøjet stofskifte.

 

Hunden får det den skal have at spise, men bliver ved med, at være ret tynd, med meget tydelige ryghvirvler og ribben. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at dette ikke skyldes at hunden er syg. Du kan i nogle tilfælde også mærke at energiniveauet på hunden er meget svingende.

 

Hundefoder til aktive hunde

Det ses som en stor fordel, at hundefoder til aktive hunde indeholder alle de ting som er med til at optimere hundens ydeevne, disse ting er blandt andet grøntsager der giver vitaminer og mineraler, protein som giver energien og kulhydrat som giver mætheden. Det med om korn og ris hører hjemme i en hunds kost, er et meget omdiskuteret emne i hunderverden og nogle mennesker mener, at den ikke hører hjemme fordi det er en faktor som fremprovokerer allergi, dette er dog ikke helt tilfældet. Hvis man tænker over, at der hos os mennesker, er nogle som er gluten allergikere og laktoseintolerante, så er det ikke ensbetydende med, at alle mennesker har større chance for også at udvikle den allergi, bare fordi de drikker mælk og spiser brød. Kornfrie produkter, skal bruges til de hunde som har allergi overfor korn.

 

Nogle mennesker tror, at de skal fodre kornfrit fordi det er dårligt for hunden, og sammenligner det straks med, at ulve jo ikke spiser korn, hvad de dog glemmer er, at hunde og ulve ikke er det samme. Nok er hunden beslægtet med ulven, men hunden er i så mange år blevet fremavlet til, at kunne begå sig med mennesker, og således tilpasser de sig også den tilværelse mere og mere. En hunds kost skal bestå af 50% grøntsager, 40% protein/kød og max. 10% korn. En ulvs kost skal bestå af 100% protein og kød. Hvis du serverer en kost med 100% kød for din hund, kan du være helt sikker på, at den får rigtig dårlig mave. Det anbefales derfor, at du søger efter de produkter med mest mulige naturlig ingredienser uden for meget salt og tilsætningsstoffer.

 

HIKE
Fuglevænget 24
8800 Viborg
86 64 73 39