Sådan foregår paradentosebehandling

Paradentose behandling

Paradentose er betændelse i tandkødet, hvilket opstår grundet en bakteriesammensætning. Hvis man lader paradentosen forblive ubehandlet, kan betændelsen sprede sig til kæbeknoglen, hvor tænderne sidder fast i. Sker dette, vil kæbeknoglen til sidst blive ædt op af betændelsen, og tanden vil derfor blive løstsiddende. Hvis ikke paradentosen bliver behandlet af en erfaren og dygtig tandlæge i Horsens, vil tænderne ende med at falde ud – derfor vil det være en rigtig god idé, at få behandlet og bekæmpet betændelsen hurtigst muligt!

Hvis betændelsen opdages i et tidligt stadig, kan der stadig være gode chancer for at nedbryde den. Her vil der laves en grundig rensning af tænderne. Her vil bakterierne blive nedkæmpet og der vil blive fjernet tandsten m.v.

Skulle det uheldige være sket, at det har udviklet sig, og betændelsen har spredt sig til kæbeknoglen, skal der laves en udvidet behandling. Til dette er der ofte en kirurg ind over, men dette er noget, din tandlæge er med til at vurdere. Skal der laves en udvidet behandling, er tandkødslommerne hævet til mere end 5-6 mm. Her vil man gå ind for at fjerne noget af tandkødet, således at tandkødslommerne bliver mindre, og derved nemmere at holde rene.

Får du lavet en grundig og dybtgående paradentosebehandling i Horsens, vil de her forklare dig alt omkring, hvordan du skal opretholde en omhyggelig mundhygiejne efterfølgende, for at forøge chancerne ved at behandlingen lykkes, og at tænderne ikke falder ud på et senere tidspunkt.

Der kan i visse tilfælde også blive brugt antibiotika under en behandling af paradentose. Denne form for paradentosen skal dog være i den voldsommere ende af skalaen, da der skal en relativt kraftig dosis antibiotika til for at slå lige præcis dén bakterie ihjel, hvilket derfor ikke anbefales at gøre ved et mindre eller mildere angreb af paradentose. Derfor kan sygdommen heller ikke behandles med antibiotika alene – der skal et indgreb til, samt den rette tandpleje og mundhygiejne.

Paradentose er ikke noget, der med sikkerhed kan ses med det blotte øje, og man kan derfor have sygdommen igennem længere tid, uden at lade sig bemærke af den – indtil den en dag lader sig kraftigt mærke. Det er derfor vigtigt, at opretholde det eller de årlige tjek hos tandlægen, og få denne til at holde øje med, om der skulle være opstået noget i tandkødet. Derudover kan man også selv forbygge paradentose, ved at følge tandlægens instruktioner i den daglige mundhygiejne.

Tandlægerne Nørretorv
Nørretorv 2
8700 Horsens
75 62 26 26