Kunsten at tage et produktfoto

Fotograf der tager produktfoto

I forbindelse med salg af diverse produkter har fotoet af produktet en stor betydning. Fotoet er det, som skal fange forbrugerens øje, og hvis dette foto er kedeligt og uprofessionelt, så bliver dette produkt typisk fravalgt til fordel for et andet produkt. Dette betyder langtfra, at det andet produkt er bedre end det første, men fotoet har påvirket forbrugervalget, hvor forbrugeren typisk foretrækker det produkt, som ser bedst ud. Det er af den grund alfa omega at have gode produktfotos, hvilket er en kunst i sig selv. I kan dog heldigvis sikre jer gode produktfotos, hvis I kontakter en teknisk dygtig fotograf fra Odense, som har lært kunsten i at tage et godt produktfoto.

Det sørger fotografen for

Med en erfaren fotograf til at tage produktfotos vil fotoet være nøje gennemtænkt, så produktet bliver fremvist på den bedst mulige måde. Gennem planlægning af opsætningen af produktet, lysindfaldet og vinklen på produktet er det blandt andet muligt for fotografen at lege med refleksioner og dybdeskarphed, som får det helt rigtige frem i fotoet. Det er her, hvor det er tydeligt at se professionalismen i fotoet, hvilket aldrig bør nedprioriteres i forbindelse med produkt- og reklamefotos. Der kan her benyttes den samme opstilling til forskellige produkter, hvis der skal skabes ensartethed, men det er også muligt at skabe en rød tråd på andre måder.

Det skal du sørge for

Der er også adskillige ting, som I kan gøre for at forberede jeres produkt til fotosessionen. Produktet skal være præsentabelt, så der ikke er mindre fejl på produktet, som kan ødelægge fotoet. Derudover så har I selvfølgelig også mulighed for at udtrykke jeres ønsker om det budskab, som skal igennem på produktfotoet. Fotografen kan herefter komme med forslag, så det bedste kommer frem på fotoet hvad angår tekniske detaljer. På den måde kan I i fælleskab lave en forventningsafstemning, så det ønskede produktfoto bliver skabt.

Praktiske overvejelser om produktfotos

Det skal også medtænkes praktiske overvejelser i forhold til hvor og hvornår produktfotoet skal tages. Det er lettest for fotografen at tilpasse forholdene til at tage et perfekt produktfoto i fotografens eget studie, men det er selvfølgelig også muligt at få taget fotoet et andet sted. Det er især oplagt at få taget fotoet andetsteds, hvis der er tale om produktfotos, som skal bruges til reklamefotos. Med reklamefotos inddrages typisk miljøet i fotoet, så her skal beliggenheden overvejes. Her er det dog vigtigt at tage højde for vejret, så det er muligt for fotografen at få det perfekte produktfoto.

Henning Rix Fotografi
Havnegade 4
5000 Odense C
21 47 54 05