Kan man slippe af med sin angst?

Angst er noget, der rammer mange danskere i mange forskellige grader, og det bunder i mange forskellige problematikker. Angst kan beskrives som en lidelse, der kan virke invaliderende på dit liv, og som vil komme til udtryk som frygt. Angst resulterer ofte i en række udfordringer på især det sociale og professionelle plan, og det vil påvirke både familieliv, det sociale liv og ens arbejdsliv. Samtidig vil der være en række vedvarende symptomer, såsom søvnbesvær og forvrængede selvopfattelser. Hvornår angsten kommer, kan man ikke forudsige, da den for nogle vil komme som pludselige panikanfald, og for andre vil den komme snigende ligeså stille. Men kan man slippe af med sin angst? Svaret er oftest ja – man kan i hvert fald gøre sig et forsøg. 

Hypnose mod angst

Hypnose er i 00’erne blevet en særdeles populær behandlingsform, når vi taler om kognitive ændringer ved angst eller dårligt selvværd. Ved at bruge et redskab som hypnose er det muligt at få menneskets to sind til at snakke samme, og på den måde bryde gamle handlingsmønstre og dårlige vaner. Vi har nemlig to forskellige systemer i hjernen, og disse to tillader ikke at lade nye informationer passere fra det ene til det andet, og derved kan det være svært at ændre på den lagrede adfærd. Anvender man derimod hypnose mod angst, så er det muligt at få de to systemer til at tale sammen ved at komme med adfærdsmæssige instrukser. For når man bliver hypnotiseret, kommer man ind i et søvnlignende dagdrømmeri, hvor man er i dyb kontakt med ens bevidsthed. Ved at blive guidet igennem denne tilstand vil man kunne rekonstruere nogle mønstre i hjernen. 

Selvhjælp 

Ofte kan du hjælpe dig selv på vej ud af din angst, og især hvis det drejer sig om dårligt selvværd. For der findes nogle regler, der er gode at arbejde med, hvis man kan finde overskuddet til at gøre et forsøg uden anden hjælp. En huskeregel er, at man skal tilgive sig selv og bekymre sig mindre. Personer med angst har nemlig en tendens til ikke at tage hånd om sig selv, og det skal der laves om på. Med denne regel skal man begynde at tilgive sig selv for de fejl, man begår. I stedet for at kritisere sig selv, så er man nødt til at udskyde sin bekymring, og det kan man for eksempel gøre ved at afsætte 10 minutter hver dag, hvori man må bekymre sig. Denne teknik er yderst effektiv, da man vil opdage unødvendigheden i for megen bekymring. 

Fredholm Hypnose

Prinsessegade 9

1442 København K

24 24 28 12