Hvad laver en elektriker?

Elektrikerarbejde

Man ringer ikke efter en elektriker for at de skal skrue en pære i den nye lampe, eller sætte stikket fra køleskabet i stikkontakten – men hvad laver en elektriker så, og hvornår skal man ringe efter en elektriker? Som udgangspunkt kan man selvfølgelig altid ringe til en elektriker, hvis der er noget man er i tvivl om, der er noget man ikke selv kan fikse, eller hvis man har behov for professionel hjælp. Man kan dog også altid ringe efter råd og vejledning, uden at man har et reelt problem, der skal fikses.

Noget af det mest hyppige og almindelige en elektriker laver, er el-installationer. Mange professionelle elektrikere i København laver dagligt diverse former for el-installationer. Dette indebærer eventuelt et nyt relæ, og selvom en elektriker ikke kommer for at sætte selve elpæren i lampen, installerer de dog gladeligt selve lampen og andre former for lyskilder.

Elektrikere står også for installation og udskiftning af stikkontakter og afbrydere, men får du en ven eller bekendt til det, som ikke er autoriserede elektriker, dækker forsikringen ikke, hvis der skulle ske kortslutninger eller brand – så få altid en elektriker til det. Er du i tvivl om dine el-installationer er lovlige, kan du også altid få en autoriserede elektriker til at tjekke dette for dig.

Du kan også få en erfaren og kyndig elektriker i Rødovre til at installere fibernet i dit hjem, da dette også er noget autoriserede elektrikere laver hyppigt, og derfor ofte har god erfaring med.

Andre ting elektrikere også laver, er at installere og reparere dørtelefoner. Bor du til leje, er dette noget der skal gå igennem udlejeren, men det kan også sagtens laves privat, hvis dette er noget, du gerne vil have lavet. Derudover kan du også få hjælp og rådgivning af en elektriker, hvis du skal have lavet netværksinstallationer.

Dette er blot få af mange opgaver, en elektriker beskæftiger sig med. Det kan også være forskelligt ud fra hvilket firma man som kunde vælger at benytte sig af. Nogle firma beskæftiger sig også primært med erhverv, hvor andre primært beskæftiger sig med private, mens nogle beskæftiger sig med begge. Står du og skal bruge en elektriker, men er du i tvivl om, hvad din lokale elektriker beskæftiger sig med, kan du altid ringe og spørge, hvis dette ikke er synligt på deres hjemmeside.

JDB El-teknik

H.C. Ørsteds Vej 50C

1879 Frederiksberg C

31 42 28 01