Hvad er en træpille?

Træpille

Træpiller er træ, som er presset sammen til piller. Træpiller benyttes som brændsel i stedet for almindeligt brænde, da der er adskillige fordele ved at benytte træpiller.

Træpiller med lavt vandindhold

Træet i piller består af overskudstræ og almindeligt træ, og dette sammenpresses med det formål at få træpillen til at have et så lavt vandindhold som muligt. Træpiller adskiller sig derfor fra de normale typer af brænde, hvor vandindholdet er højere. Det betyder, at du som forbruger vil få mere træ for pengene for den samme mængde træ, da der er mindre vand i træpillerne.

Typer af træpiller

Der er forskel på typerne af træpiller, og det er derfor vigtigt, at du får udvalgt de træpiller, som passer bedst til netop dit behov. Kvaliteten i træpiller varierer alt efter typen, hvilket også afspejler sig i prisen. Det er dog vigtigt, at du ikke blot køber det bedste til prisen, da der blandt andet også skal ses efter træpillernes farve, lugt samt askesmeltepunkter. Her anbefales det at få hjælp til at udvælge kvalitetsrige træpiller hos en anererkendt træfabrikant i Danmark, så du får de helt rigtige træpiller til dit behov.

Genbrug af overskudstræ

Det er en stor fordel for miljøet, at træpillerne består af overskudtræ. Det er på den måde muligt at udnytte blandt andet spåner og savsmuld til træpiller som brænde, som alligevel bliver tilovers hos træfabrikanter. Den store interesse for træpiller har dog medført, at det i dag er nødvendigt at fælde nye træer for at få produceret nok træpiller til at imødekomme efterspørgslen. Der er dog stadig fokus på genbrug af det overskudstræ for at passe bedst muligt på naturen.

Praktiske sække med træpiller

Det kan frygtes, at det er lidt sværere for dig at få træpillerne til at ligge pænt i brændestablen i forhold til almindelig brænde. Det er heldigvis muligt at få leveret træpillerne i sække, som let kan stables oven på hinanden. Det er muligt at bestille træpiller i sække af forskellig størrelse, og sækkene kan enten leveres enkeltvis eller i større partier på paller. Det er også muligt at bestille endnu større partier af træpiller hjem i løs form, hvor træpillerne naturligvis skal opbevares korrekt, så træpillerne ikke suger fugt.

Det anbefales at købe ind til længere tid ad gangen for at mindske de transportsmæssige udgifter for samtidigt at bevare fokus på miljøet. Der kan blandt andet arrangeres fællesindkøb i boligforeninger, hvor I alle vil modtage brænde samtidigt for at opnå økonomiske fordele.

Dalmose Brænde ApS
Huginsvej 12
4100 Ringsted
32 13 33 73