Fyr op i brændeovnen med træbriketter

Det er hyggeligt at tænde op i brændeovnen om vinteren. Desværre er det ikke alle, som har plads til at opbevare brænde til hele vinteren. Og på trods af duften af træ og den specielle charme ved brænde, har det til tider sine ulemper. Heldigvis er der en del gode alternativer til brænde, som stadig giver dig mulighed for at lade varmen og hyggen sprede sig i hjemmet – eksempelvis træbriketter.

træbriketter

Undgå fugtbesvær med træbriketter

Foruden den store massefylde er en anden ulempe ved brænde, at det er svært at holde tørt – især om vinteren hvor luftfugtigheden er høj. Hvis du vælger at tænde op med træbriketter, undgår du besvær med fugtigt brændsel. Træbriketter har nemlig et lavt fugtindhold, som ofte ligger på omkring 6-8 %. Det giver dig de bedste forudsætninger for nemt at tænde op i brændeovnen.

Træbriketter er bedre for miljøet

Hvis du hører til dem, som får lidt dårlig samvittighed over at tænde op i brændeovnen, kan brug af træbriketter måske lette din frygt for at skade miljøet en smule. Træbriketter er nemlig CO2-neutrale. Samtidig er træbriketter et biprodukt fra træindustrien, og derfor skades naturen og miljøet ikke i forbindelse med produktionen af briketterne.

Træbriketter gør det nemmere at gennemskue mængden

Træbriketter sælges på vægt, og derfor er det nemt at gennemskue, hvor meget du reelt får for pengene, når du køber træbriketter. Når du køber brænde, angives mængden sædvanligvis i rummeter, og det kan snyde en smule, da luften mellem brændekævlerne også indgår i ligningen. Hvis du alligevel foretrækker godt, gammeldags brænde fremfor træbriketter, er det heldigvis muligt at finde forhandlere, som angiver målene i rummeter i nettovægt.

Træbriketter giver mere plads i skuret

Træbriketter er nemmere at stable på grund af det lave fastmassetal, som i praksis betyder, at der ikke er luft mellem briketterne, når de opbevares. Derfor fylder de mindre og er generelt nemmere at håndtere, og du sparer altså en masse plads, som ellers kunne være gået til at opbevare brænde.

Husk kvaliteten

Inden du kaster dig ud i køb af træbriketter, så hav in mente, at træbriketter ikke bare er træbriketter. Kvaliteten kan variere, og der er flere faktorer, der har indflydelse på effekten af briketterne – eksempelvis træsort og hvor hårdt briketterne er presset sammen. Derfor handler det i høj grad om at vælge den rette forhandler af brænde og træbriketter, når du skal fyre op i brændeovnen.

Dalmose Brænde ApS
Huginsvej 12
Ringsted 4100
32 13 33 73